Закажување на термин

Закажувате термин на во . Ни требаат неколку дополнителни информации од вас:

Вашето барање за термин беше успешно испратено - ви благодариме!

Ветеринарна амбуланта за домашни миленици
и пет шоп

Дали имате некое прашање?

Домашните миленичиња се членови на вашето семејство. Затоа, доверете ни ја нам грижата за нивното здравје и бидете сигурни дека ќе добијат врвна услуга и нега каква што заслужуваат.

☎ 070/700-784 или пиши ни на е-пошта [email protected]

Дали телевизијата е добра за домашните миленици?

Многумина кога заминуваат на работа, на домашните миленици им го оставаат вклучен телевизорот или компјутерот. Најчесто е на ТВ каналот Animal Planet или музика за која прочитале дека им годи на ушите на мачките или кучињата.

Иако на многу домашни миленици полесно им паѓа осаменоста покрај звуци и подвижни слики, мораме да бидеме свесни дека доколку домашниот миленик е нервозен, таков и ќе остане, без оглед на тоа што е вклучен телевизорот или радиото.

„Она што мачките и кучињата го сакаат е да бидат со своите сопственици. Мачката со часови ќе гледа во птица низ прозорецот или ќе ја набљудува на екранот, но најмногу сака да си игра и вистински да го фати објектот на своето посматрање – глувче на батерии, врвка или слично“, вели бихејвиоралниот експерт за животни д-р Нолан Зајд.

Тој вели дека и кучето повеќе сака полскиот глушец или кртот да го лови во природа, а не да ги гледа на екранот.

И затоа совет за сопствениците е дека кога не се дома, телевизорот може да биде добро решение, но по враќањето од работа и за време на викендот да се посветат на своите домашни миленици – кучињата да ги носат на долги прошетки како би се истрчале, а со мачките да се играат во домот, потенцира познатиот американски ветеринар д-р Нолан Зајд.

Време за спа третман

Можеби на прв поглед ви изгледа дека бањањето или шишањето на мачките и кучињата не е комплицирана работа. Меѓутоа, тоа не е секогаш едноставно. Многу од нив не сакаат да се бањаат или се плашат од сапуница, вода и фен. Ако се обидете сами да ги шишате или да им ги скратите ноктите, може да се случи да ги повредите.

Избегнете го непотребниот стрес и проблеми. Постои решение и сосема е едноставно. Донесете го миленичето во ветеринарната амбуланта Панда. Искусните раце на д-р Каменка Динова Николовска избањале и исшишале стотици животни. Нека вашиот миленик биде чист, исшишан и уреден. Договорете термин и понатаму сѐ е едноставно. Донесете го миленикот, отидете на кафенце и дојдете по него. Ќе ве чека чист, исшишан, исчешлан, со уредни уши, шепи и нокти и, што е најважно, весел и задоволен. Хигиената не мора да биде проблем, затоа сме ние тука.

Зошто да нѐ одберете

Стручност
Амбулантата ја предводат ветеринар кој континуирано се усовршува во струката и ветеринарен техничар со повеќегодишно искуство.

Квалитет
Нудиме квалитетна услуга и посветеност во третманот на вашиот миленик. Модерна амбуланта, опремена со сите потредби уреди.

Пристапни цени
Цените се поволни, а плаќањето можете да го направите со платежна картичка и готовина.

Закажете термин

070/700-784