Закажување на термин

Закажувате термин на во . Ни требаат неколку дополнителни информации од вас:

Вашето барање за термин беше успешно испратено - ви благодариме!

Ветеринарна амбуланта за домашни миленици
и пет шоп

Дали имате некое прашање?

Домашните миленичиња се членови на вашето семејство. Затоа, доверете ни ја нам грижата за нивното здравје и бидете сигурни дека ќе добијат врвна услуга и нега каква што заслужуваат.

☎ 070/700-784 или пиши ни на е-пошта

Интересни факти за мачките

Сопствениците на мачки веројатно знаат колку мачките можат да бидат слатки и палави, но дали знаевте дека секоја мачка има уникатна муцка и дека отпечатокот на нејзината муцка е како отпечаток на прст кај луѓето.

Во прилог ви пренесуваме неколку интересни факти за мачките:

Мачките се поздравуваат со триење на муцката. Тие не можат да го видат делот од устата под муцката, а рапавиот јазик им овозможува да се исчистат темелно. Сите знаеме дека мачките воглавно „слетуваат“ на сите четири нозе, но дали знаевте дека тоа е така поради нивните очи и посебни органи за рамнотежа во внатрешното уво.

Повеќето мачки немаат трепки, а мачките имаат дури 24 коски повеќе отколку луѓето.

Мачките можат да произведат повеќе од 100 звуци, додека кучињата само десет.

Севкупно земено, мачките се проѕеваат повеќе од 200 милиони пати во еден час.

Во Северна Америка мачките се попопуларни миленици од кучињата, а се претпоставува дека има околу 73 милиони мачки.

Интересно е дека мачките не можат да осетат дали нешто е слатко или не.

Мачкиното срце во просек има 110-140 отчукувања во минута, што е двојно повеќе отколку кај луѓето.

Најстарата раса на мачки е египетската мау мачка.

Во стар Египет, кога ќе починела домашната мачка, сопствениците ги бричеле веѓите во знак на жалост.

Време за спа третман

Можеби на прв поглед ви изгледа дека бањањето или шишањето на мачките и кучињата не е комплицирана работа. Меѓутоа, тоа не е секогаш едноставно. Многу од нив не сакаат да се бањаат или се плашат од сапуница, вода и фен. Ако се обидете сами да ги шишате или да им ги скратите ноктите, може да се случи да ги повредите.

Избегнете го непотребниот стрес и проблеми. Постои решение и сосема е едноставно. Донесете го миленичето во ветеринарната амбуланта Панда. Искусните раце на д-р Каменка Динова Николовска избањале и исшишале стотици животни. Нека вашиот миленик биде чист, исшишан и уреден. Договорете термин и понатаму сѐ е едноставно. Донесете го миленикот, отидете на кафенце и дојдете по него. Ќе ве чека чист, исшишан, исчешлан, со уредни уши, шепи и нокти и, што е најважно, весел и задоволен. Хигиената не мора да биде проблем, затоа сме ние тука.

Зошто да нѐ одберете

Стручност
Амбулантата ја предводат ветеринар кој континуирано се усовршува во струката и ветеринарен техничар со повеќегодишно искуство.

Квалитет
Нудиме квалитетна услуга и посветеност во третманот на вашиот миленик. Модерна амбуланта, опремена со сите потредби уреди.

Пристапни цени
Цените се поволни, а плаќањето можете да го направите со платежна картичка и готовина.

Закажете термин

070/700-784