Закажување на термин

Закажувате термин на во . Ни требаат неколку дополнителни информации од вас:

Вашето барање за термин беше успешно испратено - ви благодариме!

Ветеринарна амбуланта за домашни миленици
и пет шоп

Дали имате некое прашање?

Домашните миленичиња се членови на вашето семејство. Затоа, доверете ни ја нам грижата за нивното здравје и бидете сигурни дека ќе добијат врвна услуга и нега каква што заслужуваат.

☎ 070/700-784 или пиши ни на е-пошта

И мачките се подложни на топлотен удар

Иако повеќето мачки добро се справуваат со жештините, тоа не значи дека и тие не се изложени на ризик од топлотен удар, особено ако се во прашање оние што поголемиот дел од денот престојуваат надвор, во дворот.

Случаите на топлотен удар кај мачките се поретки отколку кај кучињата, па затоа сопствениците на мачки не се информирани дека тоа може да им се случи и на нивните миленици. Иако и мачките се потат, потењето кај нив не е многу добар начин на ладење, како што е кај нас луѓето. Па така, можат да доживеат топлотен удар кога ќе се најдат заробени во оградени простори како што се автомобилот или транспортерот. Затоа бидете внимателни каде ги оставате!

Мачките со рамна муцка се поподложни оти имаат пократки муцки, мали ноздри. Во најголем ризик од топлотен удар се расите бурманска, хималајска и персиска мачка. Затоа ветеринарите советуваат сопствениците на мачки што имаат долго влакно или рамна муцка да се грижат повеќе за своите миленици и да ги држат внатре кога надвор е топло.

Топлотниот удар настанува кога мачката повеќе не е способна да ја терморегулира телесната температура, односно кога телесната температура на мачката ќе надмине 40.5 Целзјусови степени. Знаци на топлотен удар се: телесна температура над 40.5 Целзјусови степени, колапс, забрзан пулс, забрзано дишење, дијареја, лигавење или повраќање, дезориентираност.

Ако забележите кој било од овие симптоми кај вашата мачка, веднаш појдете на ветеринар.

Совет: Грижете се и за уличните миленици. Поставете им надвор сад со вода и менувајте ја неколку пати во денот. Правете го тоа во текот на целата година, особено во лето и зима. Дехидрацијата е честа појава и може да резултира со смрт.

Време за спа третман

Можеби на прв поглед ви изгледа дека бањањето или шишањето на мачките и кучињата не е комплицирана работа. Меѓутоа, тоа не е секогаш едноставно. Многу од нив не сакаат да се бањаат или се плашат од сапуница, вода и фен. Ако се обидете сами да ги шишате или да им ги скратите ноктите, може да се случи да ги повредите.

Избегнете го непотребниот стрес и проблеми. Постои решение и сосема е едноставно. Донесете го миленичето во ветеринарната амбуланта Панда. Искусните раце на д-р Каменка Динова Николовска избањале и исшишале стотици животни. Нека вашиот миленик биде чист, исшишан и уреден. Договорете термин и понатаму сѐ е едноставно. Донесете го миленикот, отидете на кафенце и дојдете по него. Ќе ве чека чист, исшишан, исчешлан, со уредни уши, шепи и нокти и, што е најважно, весел и задоволен. Хигиената не мора да биде проблем, затоа сме ние тука.

Зошто да нѐ одберете

Стручност
Амбулантата ја предводат ветеринар кој континуирано се усовршува во струката и ветеринарен техничар со повеќегодишно искуство.

Квалитет
Нудиме квалитетна услуга и посветеност во третманот на вашиот миленик. Модерна амбуланта, опремена со сите потредби уреди.

Пристапни цени
Цените се поволни, а плаќањето можете да го направите со платежна картичка и готовина.

Закажете термин

070/700-784